מתכון משקה שיבולת שועל (תחליף חלב)

מה שותה פרה?

מכירים את החידה המשעשעת הזאת?

פרת החלב הישראלית אינה שותה חלב, אבל היא ניזונה גם משיבולת שועל כמו עוד דגנים.

לשיבולת השועל יש הרבה תכונות טובות, היא מלאה בסיבים תזונתיים, היא אנטי אוקסידנטית- נוגדת חימצון, פועל יוצא- נוגדת דלקת. היא מזינה, היא נוגדת את הכולסטרול הרע ומאזנת כולסטרול טוב. היא טובה למערכת העיכול, מסייעת ליציאות, והיא אף טובה למריחה על העור, לאלו הסובלים מאטופיק דרמטיטיס, או להרגעת עור מגורה. לאלו הסובלים מכאבי שרירים בעקבות הסוכר שבלקטוז הנמצא בחלב, לאלו הסובלים מפיברומיאלגיה.

לאלו הסובלים מרגישויות למינהן במערכת הקיבה, כמו שילשול, בחילות, אי נוחות בבטן וכאבי בטן או במערכת הנשימה, כמו עודף ליחה, שיעול מטריד, התקפי אסטמה חוזרים, השותים חלב, רצוי להגמל ולעבור למשקה שיבולת שועל כתוספת לקפה ועוד.

לקטוז וחלב

מכיוןן שלגוף קשה לעכל את הלקטוז שבחלב, זאת כי לא קיים בגוף אינזים היודע לפרק את הלקטוז, ולכן הגוף משקיע הרבה מאמץ לפירוק הלקטוז, מה שגורם לגוף לעייפות, לנפיחות, ולבזבוז מינרלים ומשאבים לתפקוד תקין. לכאבי שרירים, לליחה מרובה, רגישות בריאות ועוד. בנוסף הלקטוז שבחלב גורם לתחושת אי נוחות באיזור המעיים. ידוע שאם רוצים בתעשיית התרופות לנפח או למצק כדור מוספים לקטוז ולכן, למי שיש רגישות יתרה ללקטוז, צריך לבדוק בכל מוצר את רשימת המרכיבים, אפילו בכדור כימיקלי, האם יש תוספת של לקטוז. אפשר לנטרל לקטוז בתרופה אחרת אבל זה כבר לפוסט אחר, וגם לא ממש צריך אם אפשר להכין משקאות שאינם מכילים חלב.

אז איך מרכיבים משקה שיבולת שועל- ללא חומרים משמרים כדי לקבל ממנו את התכונות הטובות? המרשם יכול להיות מותאם לפי הטעם אישי, אפשר להוסיף כף של סילאן או דבש להמתקה.

אפשר להוסיף אותו לקונפלקס במקום החלב, להוסיף פירות ולהחליף את היוגורט במוזלי, אפשר להכין דייסות מצויינות או קינוחים מהמשקה הזה, אבל הכי ויותר מהכל אני אוהבת להשתמש בשיבולת שועל כמשקה, בעיקר במקום החלב לקפה.

אני באופן אישי מכינה לפי הצורך והטעם שבא לי באותו היום, מכיוון שהמשקה אינו מכיל חומרים משמרים אפשר להכין אותו ליומיים או מקסימם שלושה ולהשאיר במקרר.

אז איך אני מעדיפה להכין את משקה שיבולת השועל או תחליף החלב שלי?

הכמויות תמיד הן "אחד על אחד" ולבדוק סמיכות, אם המשקה יוצא סמיך מידי ניתן להוסיף מים רתוחים,

  1. חצי כוס שיבולת שועל עבה
  2. חצי כוס מים רתוחים
  3. כף סילאן/ דבש

וזהו.

אופן ההכנה:

להכניס לבלנדר, או לנינג'ה, פולסים של 3 שניות מספיקות, אבל שוב לבדוק לפי הטעם האישי והסמיכות הרצויה. ניתן להוסיף מים רתוחים לדילול התערובת.

מכיוון שאני מעדיפה את כל תכונות שיבולת השועל, אני באופן אישי לא מסננת, אבל ניתן לסנן דרך בד גזה המיועד לסינון, או דרך מסננת צפופה.

זה גם בסדר לקפה כשהמשקה לא מסונן, הוא עשוי היטב, דליל, בתוספת עוד מים רתוחים וללא חלקיקים.

הצבע הסופי לאחר סינון הוא לבן, מזכיר חלב,

בתוספת סילאן- הוא ניראה כמו צבע מוקה.

וזה בול מתאים לקפה ודומה בטעמו לחלב, אבל עם תכונות טובות.

לרוויה,

חני רמז, מטפלת רב תחומית

ארומתרפיסטית ורוקחות טבעית

כל הזכויות שמורות©

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מעבר לווטאסאפ
1
צרו קשר
נעים מאוד אני חני, אשמח לעזור בכל שאלה
דילוג לתוכן