טיפול בהדפה (הפצת ריח בחלל החדר)

אתם יכולים לעשות זאת לבד.

טיפול אישי ועצמאי בהדרכת ארומתרפיסטית.

מהו טיפול בהדפה?

הפצת ריח טבעי ואורגני בהדגשה שאין בו שום דבר כימיקלי או סינטטי.

כמה פעמים הרחתם ריח שהוא לא טוב וזה גרם לבחילה וכאבי בטן ועוד תופעות שהן אינן נעימות? כמה פעמים השארתם את שקית הזבל בבית ובבוקר קמתם עם כאבי ראש בגלל ריח הזבל?

זה קורה בכל בית, אתם לא היחידים.

כמה פעמים הרחתם ריח טוב ומצב הרוח שלכם השתנה, או גרם לכם להתאהב? או להריח בישול מאכלים שהיו רק בבית סבתא או אמא, ותחושה זאת גרמה לכם להתרחבות הלב ולחיוך וממש להרגיש בבית? כמה פעמים הרגשתם מצוברחים וקניית בקבוק של בושם משובח רומם את רוחכם? או הרחתם בושם שהזכיר לכם נשכחות, את החתונה? את ירח הדבש? או סתם ריח של תינוק שאי אפשר להגדירו במילים אבל גם הוא מרחיב את הלב וגורם לעונג, לרגיעה ולהבראה?

כן, זאת תכונה שהיא מולדת אצלינו, כמו שהריח הוא חוש ההשרדות, כך תפקידו לרפא או חלילה, לגרום לנו לא טוב.

"השרדות" בגלל שאי אפשר בלעדיו ומי שמאבד אותו מאבד את הרצון לחיות ולחוות, וזוהי הדרך הכי קלה לדמנציה שהרי יש קשר ישיר בין הזיכרון, לחוש הריח -לדמנציה, הם יושבים באותו אזור במוח. מי שמאבד את חוש הריח קרוב לוודאי שמאבד את הזיכרון והדרך לדימנציה יכולה להיות קרובה.

גם בזה אפשר לטפל בעזרת ארומתרפיסטית וריחות, שהרי המוח הוא פלאסטי ואפשר לבנות בעזרת עבודה עצמית ואישית קשרים חדשים ועקיפים במוח.

זאת כי אין מסננים לחוש הריח הקיימים מהאף לאזור המוח, הריח מגיע באופן ישיר למוח ופועל- על הזכרון, על ההבראה האישית.

באופן מורחב אפשר לקרוא פה- מאמר שכתבתי על הריפוי בפן הרוחני גשמי דרך הארומתרפיה: מהי ארומתרפיה.

אבל פה ועכשיו אנחנו עושים זאת בעזרת הארומה תראפיה- ארומה- ריח- תראפיה- הרגעות, רק שכאן אלו לא חומרים סינטתיים וכימיקלים המזיקים למקומות אחרים, אלא שמנים אתריים מהטבע המיוצרים מזיקוק העצים, צמחים, שיחים, שורשים, זרעים, פירות, ירקות ועוד. השמנים אמורים להיות באיכות ייצור גבוהה. בדרך כלל מיובאים מהעולם כי לא ניתן להשיג את כל הצמחים בארץ, אז כל שמן מיובא מהמקום האורגני בו הוא גדל, לפעמים מאינדונזיה, מצרים, מדגסקר ועוד.

קיימים גם שמני תשרית שהארומתרפיסטים יוצרים אותם ע"י השריית הצמח לאורך תקופה בשמן, זאת כי מצמחים מסויימים לא ניתן להפיק שמן אבל ניתן להשרות אותם בשמן משובח ואז למצות את התכונות הטובות של אותו הצמח. (קיימת גם השרייה באלכוהול כדי למצת את תכונות הצמחים, שורשים ועוד אבל שילוב זה כבר נקרא טינקטורה). משמני תשרית או שמני נשא, לא בונים חומרים להדפה.

כמו שאמרנו, יש שמנים המיועדים למריחה על הגוף שהרי הם חודרים למחזור הדם, עושים את העבודה וגם יוצאים החוצה, יש שמנים המותאמי לשתייה שהרי הם מיצוי צמחים פירות ירקות ועוד, ויש שמנים המיועדים להדפה.

התוויות/ אזהרות

מכיון שיש גילאים כמו תינוקות למשל שמאיטים את קצב הנשימות שלהם בשינה, למשל בהדפת שמן מנטה המכיל חומר כימי החזק להם כמו קיטונים- שהם מעולים בכיוח, ממיסים שומנים, אנטי ויראלים ועוד אבל יש צורך לנהוג בהם במשנה זהירות עם תינוקות, וכמו כן עם נשים בהריון, מי שעובר טיפולים כימותרפיים, מי שמקבל סטרואידים, או שיש לו בעיה ניורלוגית כמו אפילפסיה, השמנים עלולים להיות להיות ניורו טוקסונים

מהן תכונות השמנים המתאימים להדפה לצורך אווירה רגועה בבית?

לבנדר- מלך השמנים, תמיד טוב שיהיה בבית, גם למריחה על עור פצוע כעזרה ראשונה, גם להדפה, ואף לבליעה אם הוא נקנה ממקום מוסמך ומאושר. לבנדר אפשר להניח בתוך מבער עם מעט מלח, כ30 טיפות לאווירה רגועה ומרגיעה בבית. אפשר להניח בסלון, פחות ממליצה להניח מבער בחדר הילדים.

תפוז– אין עליו אזהרות, מעולה לקשיי נשימה, להצטננניות, לשיעול, לאלו הסובלים מאסטמה, כמו כן גם לימון.

עשב לימון- למון גראס– סטדיבי, מרגיע.

במקביל אפשר להרכיב שמנים יחד לטיפול בבעיות נוספות כמו:

שילוב לריכוז- מנטה ברוש ולימון (להתייעץ עם המטפל- כמה טיפות ובאיזה ריכוז)

שילוב לעצירות- לימון רוזמרין ומנטה (להתייעץ עם המטפל- כמה טיפות ובאיזה ריכוז)

כמו כן קיימים שילובים לניקוי חללים-, היפר אקטיביות, שלום בית והרמוניה, שינה טובה, ותערובות למריחה או שתיה כמו לטיפול בתולעים, טיפול בקרקפת, לפצעים בפה ובגרון ועוד.

ניתן להזמין תערובות מיועדות טיפול גם, בלחיצה על לחצן הווטסאפ. או פה:שילובים להדפה

היכן קונים שמנים איכותיים?

שמנים איכותיים לא קונים בכל מקום, על כל שמן יש תאריך תפוגה, אבל צריך לראות באיזה תנאים הם הוחזקו, יש שמנים שאפשר להשתמש בהם מעבר לתאריך התפוגה שהרי זה שמן, והוא לא מתעפש בדרך כלל אלא אם כן הוא נפגש עם מים. שמן הוא גם סוג של משמר. ההדרים פחות מחזיקים מעמד לאורך זמן שהרי הם מיוצרים מהקליפה של פרי ההדר בכבישה קרה, ולכן צריך תמיד לבדוק היטב מה תאריך התפוגה וכמובן תמיד יש לנו איתנו את הציוד הכי טוב לבדיקה, שהוא חוש הריח, תמיד אפשר להריח אם השמן הוא טוב, או שכבר אינו מריח, או שיש בו ריח לוואי אינו תואם לשמו.

תמיד תוכלו לפנות לארומתרפיסטית שתסייע ותכוון איך והיכן אפשר לקנות את השמן.

בברכת בריאות איתנה, אורגנית וטבעית והרחה טובה,

חני רמז

ארומתרפיסטית ורוקחות טבעית ©

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מעבר לווטאסאפ
1
צרו קשר
נעים מאוד אני חני, אשמח לעזור בכל שאלה
דילוג לתוכן