לכו עשו חמוצים

חמוצים ביתיים, הפרוביוטיקה הטבעית לגוף

תקופת החורף הגיעה בה מתפרצים רוב הוירוסים והחיידקים. הרופאים לא מהססים לשחרר סוגי אנטיביוטיקות חזקות לכאורה-מכחידות חיידקים, ואכן, אנטיביוטיקה מכחידה חיידיקים. רק בל נשכח בתוך גופינו קיימים גם חידיקים טובים המועילים לנו ונלחמים בחיידקים הלא טובים. כך יצרה אותה מערכת החיסון הנרכשת שלנו שנתקלה בהן. מה שאנטיביוטיקה עושה היא אמנם הורסת את החיידקים הלא טובים, מחוללי המחלה, אך גם את החיידקים הטובים, המועילים לנו. וזו הסיבה שברוב הפעמים לאחר נטילת אנטיביוטיקה לתקופה ממושכת של בין-5-7 ימים עליהם ממליץ הרופא. (לגבי השאלה כמה זמן באמת צריך ליטול אנטיביוטיקה, הדיעות חלוקות, יש רופאים הסבורים כי ניתן יש ליטול אנטיביוטיקה עד חלוף התופעה הדלקתית ויש כאלה הטוענים כי כדאי לקחת "ספר" של עוד מספר ימים כדי ליטול את רוב החיידיקים, להזכירכם-בהם גם מתים החיידקים הטובים).

מה הן תופעות הלוואי שאנו מרגישים לאחר נטילת אנטיביוטיקה?

לא פלא שלאחר נטילת האנטיביוטיקה צצות פתאום תופעות של: דלקת בדרכי השתן, בעיות עיכול, כאבי בטן, שילשולים, בחילות ועוד. חיידק האליקובקטור מגיע ואיתו עוד חיידקים אחרים, ככה זה, כשיש "מסיבה", כולם רוצים "לחגוג". חיידקים אלו כבר עמידים לסוגי האנטיביוטיקה שנטל אותו אדם. מערכת החיסון נחלשת זאת כי מערכת החיסון בנויה מחיידקים טובים שאותם חיסלנו כאמור עם האנטיביוטיקה שלא מבדילה בין הטובים והרעים, והיא נבנית ע"י כך שהיא בונה חיידקים הנלחמים בחיידקים הקיימים.

אז לא נתפלא אם לאחר נטילת האנטיביוטיקה, קיימת חולשה, ותופעות של מחלות אחרות.

לכן רצוי כמה שיותר להמנע מנטילת אנטיביוטיקה, אלא אם כן זהו מקרה שדורש בדחיפות טיפול בה הרפואה הטבעית כבר לא יכולה לעזור, חייבת לציין כי הרפואה הטבעית אינה שוללת את האנטיביוטיקה, זוהי בהחלטת המצאת המאה, והיא יעילה במקרים מסויימים, היא בהחלט פועלת מהר ותוך 24 שעות ניתן לחוש בשינוי. לעומת הרפואה הטבעית בה יש צורך בהרבה סבלנות וקצת יותר אורך רוח עד ההבראה.

כמובן שרצוי רצוי לתפוס מקרים בתחילתם ולטפל בהם באופן ההוליסטי וברפואה הטבעית, אבל אם המקרה הוא כבר חמור, בהחלט שרצוי ללכת לרופא ולהתייעץ עימו, או בבד בבד, רפואה קונבנציונלית במקביל לרפואה משלימה, לריפוי שלם והוליסטי.

מחזקת את האמרה כי הרפואה הטבעית היא משלימה את הרפואה הקונבנציונלית, היא יכולה להגיע כתוסף, כמניעה, אבל אף פעם לא "במקום".

אז איך נוכל לחזק את המערכת החיסונית עם מוצרים מהבית? גם לפני וגם לאחר נטילת אנטיביוטיקה.

חמוצים

בעזרת ירקות טריים, שאותם אנחנו יכולים להחמיץ ממוצרים טבעיים שיש לנו בבית,

יחד עם החיידקים הנמצאים כבר בסביבה הטבעית שלנו.

החיידקים הם שלנו, באופן ההחמצה ניצור יותר חיידקים טובים שילחמו בחיידיקם הקיימים.

תערובת של גזר, כרוב, כרובית, צנונית, ג'ינג'ר, שום, מלפפון, כל הירקות האלה הם אנטי אוקסידנטים המועילים לגוף בצורת האכילה החיה, ובהחמצה הם מפתחים חיידקים מועילים לגופינו ולכן מאוד בריא להרכיבם בתקופה ולהחמיצם. תהליך ההחמצה יוצר חיידקים טובים המתגוננים מול החיידקים הקיימים וליטול אותם כדי לחזק את המערכת החיסונית שנחלשה בזמן נטילת האנטיביוטיקה, בתוספת תבלינים שלכל אחד מהם יש תכונה מבריאה אחרת כמו:

כורכום, כמון, מלח, חומץ, מיץ מלימונים טריים ולשמר מעל ממעט שמן.

איך מכינים חמוצים המסייעים למערכת החיסונית?

ראשית, אנחנו צריכים לעקר את הצנצנות שיכילו את החמוצים, אפשר לשפוך מים רותחים לצנצנת אך בזהירות ובאיטיות, לשהיה של לפחות 20 דקות. אם יש חשש מפיצוץ הצנצנת, אפשר להוסיף כפית העשויה מפלדה, כך היא סופגת את כל החום.

לחתוך את הירקות המוזכרים לעיל, להוסיף 2/3 מהצנצנת מיץ מלימונים טבעיים, אפשר גם חומץ, אני מכינה את החומץ בעצמי, אבל זה כבר למאמר הבא.

להוסיף כף כמון וכף כורכום, ועל כל כוס מים אחת להוסיף כף מלח, וכפית סוכר אחת לכל הצנצנת. הסוכר מסייע לתהליך ההחמצה. וכאמור בנוסף להוסיף מיץ מלימונים טריים כשני שליש מהצנצנת, שמן בתהליך הסופי לאחר הכנסת הירקות.

מהן התכונות הבריאותיות בכמון, בכורכום ובלימון?

מתכונות הכמון: כידוע הכמון הוא תבלין ריחני וחזק מעבר לכך שהוא היה ידוע בעבר כתבלין שמחמם, וגם עובד על הרגש, נשים היו אופות לבעליהן שיצאו למלחמה ולקרב לחמים עם כמון כדי להביע את אהבתן, אז מעבר לכך שהוא תבלין אפרודיזיקי, הוא גם אנטי אוקסידנטי, זקנות השבט אומרות שהוא מרגיע, לא בכדי.

ישנם מספר שימושים מוכרים ברפואה העממית. באופן מסורתי השתמשו בפירות שנקלו והורתחו להקלה על כאבי בטן וזירוז פעילות העיכול (הכמון מאיץ הפרשת אנזימי לבלב הדרושים לעיכול טוב). בעבר הוסיפו כמון לחלב חם כהקלה על הצטננות והגישו תה כמון לזירוז בוא הצירים לנשים הרות. ברפואה העממית הפרסית השתמשו בכמון נגד כאבי שיניים.

כורכום: תבלין אנטי בקטיראלי, אנטי פונגלי, אנטי דלקתי, יעיל לטיפול בדלקות בדרכי השתן, משכך כאבים, מחזק את הכבד, מסייע בניקוי רעלים, משפר סירקולציה בגוף, מגן על המוח, משפר זיכרון, ועוד הרבה תכונות טובות. כידוע כורכום ידוע כמאזן את המערכת האינדוקרינית, בסכרת משפר "תאי בטא" האחראים על יצור אינסולין, ולכן הוא משפיע היטב על סוכר, יכול למנוע או לטפל במחלות סרטן למינהן, עוזר למערכת החיסונית, התבלין הוא מצויין להכניס אותו לצנצנת החמוצים, כך מקבלים חיזוק לכל התהליך בצנצנת, וכמובן אפשר להוסיף שמן אתרי של כורכום, במיצוי שמן אתרי כל התכונות קיימות באופן יותר מרוכז, אבל רק בייעוץ עם ארומתרפיסטית מומחית בתחום שתכוון לכמויות ולבעיה הספציפית.

לימון: אנטי אוקסידנטי, מבריא דלקות, מטהר את הגוף מרדיקלים חופשיים, טוב לכלי הדם, גורם לזרימת דם יותר טובה, טוב למערכת החיסון, לאסטמה, להפחתת תגובה אלרגית, לעצירות, לשילשול, לכבד ועוד. כמובן שמדובר פה בלימון עצמו כפרי אבל במיצוי הפרי כשמן אתרי נמצא ריכוז יותר גבוה של חומרים מבריאים אלו. שוב רק בייעוץ והדרכה של ארומתרפיסטית ניתןלהעזר בשמנים אתרים.

תבלו את הצנצנת בתבלינים אלו, חכו חמישה ימים בחורף ויומיים בקייץ וארח כך להכניסם למקרר.וכבר אפשר להנות מהטעם המיוחד, המוחמץ ובסיוע למערכת החיסונית להתגבר על עצמה,

בברכת בריאות איתנה.

אין הכתוב לעיל ייעוץ רפואי, רצוי להתייעץ עם רופא בכל עניין הקשור לבריאות.

חני רמז

ארומתרפיסטת ורוקחות טבעית©

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מעבר לווטאסאפ
1
צרו קשר
נעים מאוד אני חני, אשמח לעזור בכל שאלה
דילוג לתוכן